Hopp til innhold

Salat med rotfrukt og grønnkål

5.0 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
3 planlagt
Salat med rotfrukt og grønnkål
Legg oppskrift
i handlelapp
Lag en knasende sprø og herlig fargerik salat med rotfrukt og grønnkål. Denne er full av smak og næring!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pose
Grønnkål (Ferdig Preppa fra REMA 1000)
4 stk
Medium store beter (gjerne røde og gule)
100 g
Sellerirot
4 stk
Små poteter
50 g
Gresskarkjerner
50 g
Hasselnøtter
2 ts
Honning
5 ss
Extra virgin olivenolje
1 ss
Eplecidereddik
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok grønnkål i 15 sekunder. Ha over iskaldt vann og sil av. Tørk godt og legg utover et fat. Skjær skallet av appelsinene for å få bort så mye av den hvite hinnen som mulig. Skjær appelsinene i skiver. Legg skivene på grønnkålen.

Trinn 2

Rens granateplet ved å dele det i to. Bruk en tresleiv til å banke på hver halvdel, slik at kjernene faller ut og ned i en bolle.

Trinn 3

Bland dressingen: Bland eplecidereddik, olivenolje og salt. Hell over appelsinskivene.

Trinn 4

Brekk opp fetaosten og dryss over salaten. Strø granateplekjerner og pinjekjerner over appelsinskivene, sammen med mynteblader.