Salat med rødbeter og appelsindressing

4.7 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
77 planlagt
Salat med rødbeter og appelsindressing
Legg oppskrift
i handlelapp
Lag en fargerik og næringsrik salat med rødbeter, hasselnøtter og appelsin. Perfekt som tilbehør til kylling, eller som et mettende måltid alene. Sunt og godt!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Rødbeter
2 dl
Appelsinjuice
2 stk
Appelsin
100 g
Hasselnøtter
1 pose
Ruccula
200 g
Beter (gule eller polkabeter)
0.5 dl
Lake fra syltede agurker
2 dl
Vann
2 ss
Eddik 7 %
1 dl
Olivenolje
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell rødbetene. Skjær i tynne skiver. Ha i en kjele med appelsinjuice, vann, eddik, olivenolje, salt og pepper. Kok opp under lokk og la koke til rødbetene er møre, ca. 15 minutter. Ta ut rødbetene og la avkjøle på et fat.

Trinn 2

Kok ned kraften fra rødbetene til 1 dl, og spar til dressing. Skjær betene i løvtynne skiver med ostehøvel eller mandolin. Mariner dem i laken fra sylteagurkene.

Trinn 3

Grovhakk hasselnøtter og stek de lysebrune i en tørr, varm stekepanne. Ha rødbeter og beter på et fat. Dryss over nøtter og pynt med ruccola og appelsinbiter. Hell den nedkokte laken over til slutt.

TIPS!

Salaten smaker best romtemperert. Salaten er ekstra mettende servert med fetaost, spekeskinke og brød med smør til.

Denne retten er laget av

Bent Stiansen