Salat med biff og urtedressing

4.3 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
1091 planlagt
Salat med biff og urtedressing
Legg oppskrift
i handlelapp
Salat med biff og urtedressing er skikkelig luksus i hverdagen. Bruk de grønnsakene du har liggende eller prøv sesongens råvarer, som asparges og reddik.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

600 g
Indrefilet (eventuelt ytrefilet) av okse
1 pakke
Asparges
500 g
Småpoteter, delt i fire
4 stk
Reddiker, i tynne skiver
1 pose
Blandet salat
3 ss
Olje
1 klype
Salt og pepper

Dressing

1 ts
Sitronsaft
2 dl
Rømme
4 ss
Ferske urter, hakket (f.eks. persille, basilikum el. oregano)
2 ts
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Del småpotetene i fire og kutt reddikene i tynne skiver. Kok opp en kjele med rikelig med vann til potetene. Tilsett salt og kok potetene møre.

Trinn 2

Grill eller stek kjøttet i pannen til det har fin stekeskorpe, ca. 2-3 minutter på hver side. Kjøttet kan godt ha rosa kjerne. La kjøttet hvile mens du tilbereder resten.

Trinn 3

Hell vann i en kjele til det dekker bunnen og kok opp med litt salt. Kutt av den nederste delen av aspargesen som er trevlete, ca. 2-3 cm. Damp dem møre i det salte vannet.

Trinn 4

Bland sammen ingrediensene til dressingen, og smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Legg salaten på et fat. Skjær kjøttet i skiver og dander asparges, poteter og reddiker oppå. Dryss litt salt og pepper over. Server med dressing til.