Hopp til innhold

Salat med appelsin og fetaost

3.5 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
9 ingredienser
71 planlagt
Salat med appelsin og fetaost
Legg oppskrift
i handlelapp
Enkel og fargerik salat med appelsin, fetaost, pinjekjerner og granateple. Server den gjerne til svin, kylling eller hvit fisk.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

4 stk
Appelsin (gjerne røde appelsiner)
1 pose
Ristede pinjekjerner (Ferdig Preppa fra REMA 1000)
1
Fetaost
1 stk
Granateple
10 stk
Mynteblader
1 pose
Grønnkål (Ferdig Preppa fra REMA 1000)
1 ss
Eplecidereddik
5 ss
Olivenolje
0.3 ts
Flaksalt

Slik gjør du

Trinn 1

Kok grønnkål i 15 sekunder. Ha over iskaldt vann og sil av. Tørk godt og legg utover et fat. Skjær skallet av appelsinene for å få bort så mye av den hvite hinnen som mulig. Skjær appelsinene i skiver. Legg skivene på grønnkålen.

Trinn 2

Rens granateplet ved å dele det i to. Bruk en tresleiv til å banke på hver halvdel, slik at kjernene faller ut og ned i en bolle.

Trinn 3

Bland dressingen: Bland eplecidereddik, olivenolje og salt. Hell over appelsinskivene.

Trinn 4

Brekk opp fetaosten og dryss over salaten. Strø granateplekjerner og pinjekjerner over appelsinskivene, sammen med mynteblader.

TIPS!

Rens granateplet over vasken for å unngå søl.