Salat fra Lyon med lune posjerte egg

13 ingredienser
60 planlagt
Salat fra Lyon med lune posjerte egg
Legg oppskrift
i handlelapp
Salade lyonnaise er en fransk salatklassiker som gir deg egg og bacon i salatform. Bruk tid på å smake til dressingen – det er den som virkelig gjør retten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Salat fra Lyon med lune posjerte egg

1 pakke
Frissésalat
8 stk
Ferske egg
1,5 stk
Tørrsaltet bacon
0,5 stk
Ustekt baguette
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Solsikkeolje

Fransk dressing

1 ss
Diljonsennep
1 stk
Eggeplomme
2 ss
Hvitvinseddik
1,5 dl
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Topping

1 potte
Hakket gressløk

Slik gjør du

Trinn 1

Skyll og rens salaten. La den gjerne ligge i isvann i 20 minutter. Hell av vannet og tørk den i salatslynge eller i et kjøkkenhåndkle. Posjer eggene. Stek baconskiver gylne i solsikkeolje på middels varme. Gni den ustekte baguetten inn med et hvitløksfedd og skjær baguetten i terninger. Stek brødterningene gylne i baconfettet.

Trinn 2

Fransk dressing: Rør sammen dijonsennep, hvitvinseddik og eggeplomme. Spe med oljen i en tynn stråle mens du visper kraftig til en tykk dressing. Tynn den evt. ut med litt vann hvis den blir for tykk. Smak til med salt og pepper. Vend salaten i dressingen og fordel på fire tallerkner. Legg på baconskiver, stekte brødterninger og de posjerte eggene. Topp med hakket gressløk.