Salade Lyonnaise | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Egg Salade Lyonnaise

Salade Lyonnaise

Ingen vurderinger
Salade Lyonnaise
Salade lyonnaise er en fransk salatklassiker som gir deg egg og bacon i salatform. Bruk tid på å smake til dressingen – det er den som virkelig gjør retten.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Salat fra Lyon med lune posjerte egg

1 pk
Frissésalat
8 stk
Ferske egg
1.5 stk
Tørrsaltet bacon
0.5 stk
Ustekt baguette
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Solsikkeolje

Fransk dressing

1 ss
Diljonsennep
1 stk
Eggeplomme
2 ss
Hvitvinseddik
1.5 dl
Solsikkeolje
1 klype
Pepper
1 klype
Salt

Topping

1 potte
Hakket gressløk

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skyll og rens salaten. La den gjerne ligge i isvann i 20 minutter. Hell av vannet og tørk den i salatslynge eller i et kjøkkenhåndkle. Posjer eggene. Stek baconskiver gylne i solsikkeolje på middels varme. Gni den ustekte baguetten inn med et hvitløksfedd og skjær baguetten i terninger. Stek brødterningene gylne i baconfettet.

  2. Trinn 2

    Fransk dressing: Rør sammen dijonsennep, hvitvinseddik og eggeplomme. Spe med oljen i en tynn stråle mens du visper kraftig til en tykk dressing. Tynn den evt. ut med litt vann hvis den blir for tykk. Smak til med salt og pepper. Vend salaten i dressingen og fordel på fire tallerkner. Legg på baconskiver, stekte brødterninger og de posjerte eggene. Topp med hakket gressløk.