Saftig Pampas-biff

Tidsbruk 30 minutter
15 ingredienser
1612 planlagt
Saftig Pampas-biff
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne må du bare smake, og kanskje unne deg selv på en hverdag. Vi lover en smaksopplevelse du får lyst til å gjenta allerede til helgen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Entrecote

800 g
Pampas Entrecote

Piknik poteter

8 stk
Middelstore melne poteter (ikke nypoteter)
2 ss
God olivenolje
0,5 ts
Salt
0,5 ts
Kvernet sort pepper

Hvitløks- og sennepssmør

100 g
Usaltet smør, romtemperert
2 fedd
Hvitløk, finhakket
2 ts
Dijonsennep
1 ss
Finhakket gressløk
0,5 ts
Salt
0,5 ts
Kvernet sort pepper

Crema-majo

1 dl
Crème fraîche
1 ss
Majones
0,5 stk
Lime, presset
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Piknik poteter: Vask potetene (ikke skrell dem), og skjær dem i to på langs. Ha potethalvdelene i en bolle. Hell over olivenolje, litt salt og pepper, og bland godt sammen. Stek kuttsiden av potetene i en stekepanne eller på en grillplate til de har fått en fin brunfarge. Legg potethalvdelene på indirekte varme på grillen, med kuttsiden opp. Legg på lokk, og grill til de er møre.

Trinn 2

Hvitløks- og sennepssmør: Ha smør, hvitløk og sennep i en bolle. Bland godt sammen. Rør i gressløken og smak til med salt og pepper. Form smøret til en «pølse», pakk det i plastfilm og legg det i kjøleskapet.

Trinn 3

Crema-majo: Bland sammen alle ingrediensene i en liten bolle.

Trinn 4

Slik griller du biff: Ha salt og pepper eller en krydderblanding på biffen. Grill den på sterk varme for å få en fin grillfarge på begge sider. Flytt så til indirekte varme, legg på lokk og grill videre til den er ferdig. Kjernetemperatur 50–55 °C for lite stekt, 55–60 °C for medium, 65–70 °C for godt stekt.

Beregn ca. 200 g kjøtt per person

OKSE ENTRECÔTE 250GR PAMP

OKSE ENTRECÔTE 250GR PAMP