Saftig eplekake

Tidsbruk 60 minutter
9 ingredienser
71 planlagt
Saftig eplekake
Legg oppskrift
i handlelapp
Det finnes mange epletrær i landet vårt, og hvorfor ikke bruke eplene til en god, saftig eplekake? Servert med is eller krem blir dette en fullverdig dessert – som du også vil ha glede av påfølgende dager dersom det blir rester til overs.

Ingredienser

Røre

100 g
Smør
3 stk
Egg
2 dl
Sukker
2,5 dl
Hvetemel
1 ts
Vaniljesukker
1 ts
Bakepulver

Topping

4 stk
Epler
0,5 ss
Malt kanel
0,5 ss
Sukker (bruk gjerne perlesukker)

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 170°C. Smelt smør og avkjøl. Pisk egg og sukker til en luftig hvit eggedosis.

Trinn 2

Trinn 2

Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og sikt dette inn i eggedosisen. Vend forsiktig inn melblandingen med en slikkepott og rør inn smeltet smør til slutt.

Trinn 3

Trinn 3

Skrell og kutt eplene i biter. Smør små former (du kan godt bruke muffinsformer eller aluminiumsformer) og fyll dem ¾ fulle med røre. Eventuelt kan du lage en stor kake. Trykk eplebiter ned i røren og strø kanel og perlesukker over.

Trinn 4

Trinn 4

Stek kakene i 20 – 25 minutter (stor kake 35-40 minutter). Server kakene med vispet krem eller iskrem.