Søtpotetsuppe med ostebrød og innbakt camembert

22 ingredienser
479 planlagt
Søtpotetsuppe med ostebrød og innbakt camembert
Legg oppskrift
i handlelapp
Søtpotet er stappet med næring og når man får litt chili og ingefær i, så er denne suppen både sunn og veldig god. Serveres med ostebrød.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Deig

10 g
Fersk gjær
1 dl
Melk
1 stk
Egg
500 g
Hvetemel
1 ts
Sukker
1 dl
Vann
0,5 dl
Solsikkeolje
1 ts
Salt

Ostefyll

250 g
Revet ost
1 stk
Egg
50 g
Revet ost til toppen
50 g
Smør

Søtpotetsuppe

2,5 kg
Søtpotet
1 boks
Kokosmelk
1,5 stk
Hakket rød chili
1 ss
Hakket ingefær
6 dl
Hønsebuljong
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Bakt camembert

1 stk
Camembert
1 stk
Butterdeigsplate
1 stk
Egg til pensling

Slik gjør du

Trinn 1

Deig: Bland sammen mel, gjær og sukker i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok. Varm opp vann, melk og egg til ca. 37 grader og hell i de tørre ingrediensene sammen med oljen og salt. Elt deigen i 10 minutter. Ha deigen over i en smurt bolle og dekk med plastfolie. Hev til dobbel størrelse, ca. 1-1,5 time. Lag fyllet mens deigen hever.

Trinn 2

Ostefyll: Bland sammen revet ost, egget og smør. Det er enklest å bruke en gaffel eller henda. Sett til side mens deigen hever.

Trinn 3

Ha deigen over på en lettmelet kjøkkenbenk og del den i to. Kjevle ut to tynne rundinger og fordel fyllet i midten av rundingene. Strø litt salt over. Pakk fyllet inn ved å klype sammen deigkantene. Kjevle forsiktig ut deigen igjen og pensle med egg. Strø revet ost på toppen. Stek i 20-25 minutter på 200 grader.

Trinn 4

Søtpotetsuppe: Skrell og kutt søtpoteten i biter. Kok søtpotene møre. Hell av vannet og bruk en stavmikser til å blende søtpotetene. Ha i kokosmelk, hakket chili og ingefær. Tilsett hønsebuljongvannet og blend alt sammen til en glatt suppe. Smak til med salt og pepper. Du kan selv velge hvor mye hønsebuljongvann du ønsker å bruke, jo mer du bruker jo tynnere suppe.

Trinn 5

Bakt camembert: Kjevle ut butterdeigsplaten og kutt deigen ut deler slik at man kan brette den letter over osten. Plasser camemberten i midten av deigen og brett kantene over slik at osten blir dekket. Pass på at deigen sitter godt sammen. Pensle med egg og stek på 180 grader i ca 10 minutter.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/