Søtpotet-taco

Tidsbruk 50 minutter
27 ingredienser
25 planlagt
Søtpotet-taco
Legg oppskrift
i handlelapp
Bytt ut kjøttet med godt krydrede og bakte søtpotetterninger. Topp tacoen med spicy guacamole, Meksikansk rømme og smuldret feta-ost og vips så har du en skikkelig god vegetar-taco. Enkel og stappfull av smak!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Søtpotet
1 ss
Meksikansk kryddermiks
8 stk
Cherrytomater
5 dl
Finrevet hodekål (ca. 1 stk.)
6 stk
Tacoskjell
100 g
Feta-ost
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 ss
Solsikkeolje

Meksikansk kryddermiks

3 ss
Chilipulver
1 ss
Malt spisskummen
2 ts
Malt paprika
1 ts
Hvitløkspulver
1 ts
Løkpulver
1 ts
Tørket oregano
1 ts
Sukker

Spicy guacamole

2 stk
Moden avokado
0.5 stk
Lime
1 stk
Sjalottløk
1 fedd
Hvitløk
0.5 stk
Rød chili
1 ss
Finhakket hermetisk jalapeño-chili
1 neve
Frisk koriander
1 klype
Salt

Crema – meksikansk rømme

2 dl
Lettrømme
1 stk
Lime
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 180 ̊C. Skrell søtpoteten og kutt i 2 cm store terninger.

Trinn 2

Meksikansk kryddermiks: Bland sammen alle ingredienser i en liten skål. Oppbevar mørkt i en lufttett beholder.

Trinn 3

Ha søtpoteten i en bolle og tilsett kryddermiksen, litt salt og nykvernet pepper og et par ss solsikkeolje. Bland godt sammen. Ha søtpotet-terningene i en ildfast form, gjerne oppå et stykke bakepapir, og bak dem i ovnen til de er passe møre (ca. 30 minutter).

Trinn 4

Del cherrytomatene i fire. Riv hodekål.

Trinn 5

Spicy guacamole: Del avokadoene i to, fjern steinene og skrap ut «kjøttet» med en spiseskje og over i en bolle. Knus grovt med en gaffel. Det er viktig at avokadoene ikke er helt most.

Klem lime-saft over avokadoene og bland godt sammen. Tilsett finhakket sjalottløk, hvitløk, rød chili og jalapeño og rør godt sammen. Rør forsiktig inn hakket koriander og smak til med salt.

Trinn 6

Crema: Bland sammen rømme og presset lime. Smak til med salt.

Trinn 7

Varm tacoskjellene. Ha i søtpotet-terninger og topp dem med finrevet kål, hakket tomat, spicy guacamole, crema og smuldret feta-ost.