Søtpotet med tacofyll

Tidsbruk 60 minutter
26 ingredienser
162 planlagt
Søtpotet med tacofyll
Legg oppskrift
i handlelapp
Bakt søtpotet toppet med tacofyll - en verdig utfordrer til fredagstacoen! Litt sunnere og minst like god!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

4 stk
Søtpotet
400 g
Kjøttdeig
3 ss
Meksikansk kryddermiks
4 ss
Mais
4 ss
Cherrytomater
1
Vårløk
1 neve
Koriander
2 ss
Solsikkeolje

Meksikansk kryddermiks

3 ss
Chilipulver
1 ss
Malt spisskummen
2 ts
Malt paprika
1 ts
Hvitløkspulver
1 ts
Løkpulver
1 ts
Tørket oregano
1 ts
Sukker

Spicy guacamole

2 stk
Moden avokado
0.5 stk
Lime
1 stk
Sjalottløk
1 fedd
Hvitløk
0.5 stk
Rød chili
1 ss
Finhakket hermetisk jalapeño-chili
1 neve
Frisk koriander
1 klype
Salt

Crema

2 dl
Lettrømme
1 stk
Lime
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 200 ̊C. Vask søtpotetene og prikk i dem med en gaffel. Legg dem i en ildfast form og bak i 40-50 minutter. Stikk med en kniv for å sjekke om de er møre.

Trinn 2

Meksikansk kryddermiks: Bland sammen alle ingredienser i en liten skål. Oppbevar i en lufttett beholder i et mørkt skap. Krydre kjøttdeigen med kryddermiksen og stek til den er gjennomstekt.

Trinn 3

Spicy guacamole: Del avokadoene i to, fjern steinene og skrap ut «kjøttet» med en spiseskje og over i en bolle. Knus grovt med en gaffel. Det er viktig at avokadoene ikke er helt most.

Klem lime-saft over avokadoene og bland godt sammen. Tilsett finhakket sjalottløk, hvitløk, rød chili og jalapeño og rør godt sammen. Rør forsiktig inn hakket koriander og smak til med salt.

Trinn 4

Crema: Bland sammen rømme og presset lime. Smak til med salt.

Trinn 5

La søtpotetene avkjøle noen minutter før du skjærer et dypt kutt på langs i hver potet.

Klem dem åpne og fyll med tacokjøttdeig, mais, tomat i biter, vårløk i ringer, crema og spicy guacamole. Topp med koriander.

TIPS

For et vegetarisk alternativ; erstatt tacokjøttet med bønner krydret med meksikansk taco-kryddermiks.