Rustikk potetstappe

Tidsbruk 45 minutter
7 ingredienser
29 planlagt
Rustikk potetstappe
Legg oppskrift
i handlelapp
Potetsalat er nærmeste et måltid i seg selv, og ikke minst perfekt som tilbehør til grillmaten! Her i en rustikk variant.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Nypoteter
4 fedd
Hvitløk
1 stk
Laurbærblad
1 dl
Kremfløte
4 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Vask og kutt potetene i terninger. Behold skallet på. Ha poteter, hvitløksfedd delt i to og laurbær i en gryte. Dekk med vann. Kok opp, reduser varmen og la småkoke i ca. 15 minutter til potetene er møre.

Trinn 2

Hell av kokevannet i et stort litermål og kast laurbærbladet. Ha gryten med potetene og hvitløk tilbake på kokeplaten, som er skrudd ned eller av, og damp potetene tørre.

Trinn 3

Grovknus poteter og hvitløk sammen med fløten og nok av potetvannet til at du får en fin konsistens på stappen. Rør inn smør og smak til med salt og nykvernet pepper.