Ruccula- og mandelsalat med kyllingklubber

Tidsbruk 30 minutter
10 ingredienser
10 planlagt
Ruccula- og mandelsalat med kyllingklubber
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Potent og pepret? Ruccula er i slekt med hodekål, sennep og reddik og er derfor ikke egentlig en salat. Det forklarer derimot hvorfor den har den kraftige, gode kryddersmaken.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Kyllingklubber naturell 900 g Solvinge
1 stk
Isbergsalat
1 pakke
Rucculasalat
1 stk
Sitron
100 g
Mandler REMA 1000
6 ss
Olivenolje REMA 1000
5 fedd
Hvitløk
1 ss
Balsamicoeddik
1 ss
Dijon sennep
2 ss
Soyasaus Kikkoman

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C og gni inn klubbene med litt olivenolje, salt og pepper. Stek dem i ca. 20-30 minutter. Avkjøl litt.

Trinn 2

Trinn 2

Vask og tørk isbergsalat og ruccula. Rist mandler og hele hvitløksfedd i en varm, tørr panne til de får farge og dufter deilig. Avkjøl litt.

Trinn 3

Trinn 3

Hakk mandlene og skjær hvitløksfeddene i tynne skiver. Bland balsamicoeddik, dijonsennep og soyasaus. Spe med resten av olivenoljen og smak til med sitron. Bland salaten med dressing, mandler og hvitløk. Rens kjøttet fra kyllingbena og fordel det på toppen av salaten eller server kyllingklubbene som de er sammen med salaten.