Rotfruktpannekake med urterømme

Tidsbruk 20 minutter
16 ingredienser
228 planlagt
Rotfruktpannekake med urterømme
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne pannekakevarianten vil både overraske og glede familien. Og den tar ikke stort lenger tid å lage enn de trenger til å samle seg rundt middagsbordet på en travel hverdag.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pannekakerøre

4 stk
Egg
3 dl
Melk
200 g
Mandelpoteter
400 g
Gulrot, sellerirot, persillerot og pastinakk
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper
4 dl
Hvetemel
2 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper
1 dl
Solsikkeolje

Urterømme

1 stk
Lettrømme
2 dl
Hakket persille, dill, gressløk eller basilikum
1 ss
Sitronsaft
1 ss
Sukker
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Start med pannekakerøren. Bland eggene sammen med salt og melk. Spe med hvetemel og rør godt sammen så det blir en jevn og fin pannekakerøre.

Trinn 2

Skrell mandelpoteter og rotfruktene og riv dem på det groveste rivjernet. Hell over i pannekakerøren og bland sammen.

Trinn 3

Varm en teflonpanne og ha i litt solsikkeolje. Hell i ca. 1 cm av blandingen og stek på svak/medium varme i 4 minutter på en side. Snu så pannekaken og stek den andre siden i tre minutter.

Trinn 4

Lag urterømmen. Bland sammen alle ingrediensene og smak til. Server til pannekakene.

Tips!

Pannekakene kan gjerne serveres med spekeskinke, fenalår og røkelaks.