Rødkålsalat med klementin | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Rødkålsalat med klementin

Rødkålsalat med klementin

3.8 i snitt
Rødkålsalat med klementin
Rødkålsalat er det perfekte tilbehør til julemat som kalkun, ribbe og nøttestek. Prøv vår rødkålsalat med klementin, som gjestene vil elske.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

0.5 stk
Rødkål
4 stk
Klementiner
60 gr
Gresskarkjerner
2 stk
Gulrøtter
1 pose
Ruccula

Dressing

2 ts
Dijonsennep
10 stk
Bringebær
2 ss
Hvitvinseddik
1 dl
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Lag dressing: Bland sammen eddik og sennep, og spe på med olje. Mos inn bringebær grovt i dressingen. Smak til med salt og pepper.

  2. Trinn 2

    Rist solsikkefrø  på  brett i ovnen (180 grader) til de er lett gylne.

  3. Trinn 3

    Skjær rødkål i tynne strimler. Skrell gulrot og skjær i strimler med en ostehøvel. Skjær skallet av klementinene og skjær ut fileter (unngå å få med skinn og den hvite kanten).

  4. Trinn 4

    Legg ruccola i en bolle med rødkål. Vend inn dressingen og bland lett. Bland inn gulrot og klementin. Strø over solsikkefrø og server.