Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Roasted tomato salsa

Tidsbruk 30 minutter
9 ingredienser
71 planlagt
Roasted tomato salsa
Legg oppskrift
i handlelapp
Ovnsbaking gir både tomat og paprika ekstra god smak. Denne salsaen kan brukes til alle TexMex-retter, og er også nydelig som dipp til maischips.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Løk
1 stk
Rød paprika
10 stk
Modne tomater
4 nett
Hvitløk
0,5 stk
Rød chili
3 stk
Lime, saften
4 ss
Matolje
2 ss
Eplesidereddik
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen på 180 grader. Rens og del løk og paprika i fire og tomatene i to. Skrell hvitløksfeddene. Ha alle grønnsakene på et stekebrett og hell over matolje.

Trinn 2

Sett stekebrettet i ovnen og stek til grønnsakene er møre og skinnet på tomater og paprika er litt småsvidd. Ta stekebrettet ut av ovnen og la grønnsakene kjøles ned. Fjern skinnet på paprikabitene. Sil av oljen i formen. Ha alle grønnsakene i en blender sammen med presset lime, eddik og litt salt. Kjør blenderen til salsaen er jevn i konsistensen. Smak til med ev. mer lime eller salt.

Tips

Server med maischips, grønnsakstenger, eller som saus til både kjøtt og fisk.