Ristede kamskjell med sellerikrem

Tidsbruk 70 minutter
24 ingredienser
49 planlagt
Ristede kamskjell med sellerikrem
Legg oppskrift
i handlelapp
Sellerirot og kamskjell er en fantastisk smakskombinasjon!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Basilikumvinaigrette

0,4 potte
Basilikum
0,1 dl
Eplecidereddik
0,8 dl
Solsikkeolje
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Marinert sopp

112,5 g
Sopp
1,1 stk
Sjalottløk
0,4 stk
Sitron
0,8 ss
Hakket persille
0,4 dl
Olivenolje
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Sellerirotkrem

112,5 g
Sellerirot
75 g
Mandelpotet
0,4 dl
Melk
0,4 dl
Fløte
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Ristede kamskjell

300 g
Kamskjell
0,8 fedd
Hvitløk
0,4 stk
Rød chili
0,8 ss
Solsikkeolje
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Basilikumvinaigrette: Ha basilikum, eddik og olje i en mikser og kjør til en grønn olje. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Marinert sopp: Del soppen i biter på 1 x 1 cm. Varm oljen i en panne og fres soppen til vannet er fordampet. Tilsett strimlet sjalottløk og fres til løken blir myk. Smak til med salt og pepper. Tilsett sitronsaft og sett kaldt. Bland inn hakket persille like før servering.

Trinn 3

Sellerirotkrem: Skrell sellerirot og mandelpoteter og del i biter. Ha bitene i en kjele med melk og vann til det dekker. Kok i 20 minutter til alt er mørt. Sil av kokevannet og kjør i mikser med fløte til puré. Smak til med salt og pepper. Hold sellerikremen lun til servering.

Trinn 4

Ristede kamskjell: Varm en stor stekepanne og ha i olje. Krydre kamskjellene med salt og pepper og stek dem i 30 sekunder på hver side. Tilsett finhakket hvitløk og chili i pannen og stek i 1 minutt til.

Serveringsforslag

Tin kamskjellene dagen før og legg dem på et håndkle slik at væsken suges opp.