Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Ristede kamskjell med brokkoli og nøttesmør

Tidsbruk 30 minutter
10 ingredienser
167 planlagt
Ristede kamskjell med brokkoli og nøttesmør
Legg oppskrift
i handlelapp
En enkel panering, solsikkeolje og høy varme er hemmeligheten bak den fine, lysebrune stekeskorpen på kamskjellene.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

6 stk
Kamskjell
0,8 ts
Maizena
0,8 ts
Hvetemel
0,8 ss
Solsikkeolje
0,8 ss
Smør til steking
0,4 stk
Brokkoli
0,8 ss
Smør til koking
3 ss
Smør til nøttesmør
0,8 stk
Sitron
0,8 ts
Finhakket gressløk

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin og tørk kamskjellene. Bland sammen maizena og hvetemel, salt og pepper. Rull kamskjellene i blandingen og rist dem fri for overflødig mel.


Trinn 2

Trinn 2

Varm opp en panne og ha i olje. Legg i kamskjellene og stek de på jevn høy varme ca. 1 minutt på hver side. Trekk pannen til side og tilsett smøret.

Trinn 3

Trinn 3

Øs smør over skjellene jevnt i ett minutt til. Ta dem opp og server.

Trinn 4

Trinn 4

Kutt brokkolibuketter så fint du klarer slik at det blir brokkolismuler og ta vare på noen buketter til anretning. Ha alt i en kjele og tilsett vann, smør og litt salt. Kok opp og press ut vannet.

Trinn 5

Trinn 5

Skjær ut 4 sitronfileter og kutt dem i små biter.

Trinn 6

Trinn 6

Nøttesmør: Smelt smør i en panne og la det bli brunt, men ikke brent. Da kommer en deilig nøttesmak frem, derav navnet.

Trinn 7

Legg brokkolicouscous på tallerken i en jevn stripe med små buketter oppå. Legg på kamskjell og drypp over nøttesmøret tilsatt finkuttet gressløk og sitronfilet biter.