Ristede kamskjell med brokkoli og nøttesmør

Tidsbruk 30 minutter
10 ingredienser
161 planlagt
Ristede kamskjell med brokkoli og nøttesmør
Legg oppskrift
i handlelapp
En enkel panering, solsikkeolje og høy varme er hemmeligheten bak den fine, lysebrune stekeskorpen på kamskjellene.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

6 stk
Kamskjell
0,8 ts
Maizena
0,8 ts
Hvetemel
0,8 ss
Solsikkeolje
0,8 ss
Smør til steking
0,4 stk
Brokkoli
0,8 ss
Smør til koking
3 ss
Smør til nøttesmør
0,8 stk
Sitron
0,8 ts
Finhakket gressløk

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin og tørk kamskjellene. Bland sammen maizena og hvetemel, salt og pepper. Rull kamskjellene i blandingen og rist dem fri for overflødig mel.


Trinn 2

Trinn 2

Varm opp en panne og ha i olje. Legg i kamskjellene og stek de på jevn høy varme ca. 1 minutt på hver side. Trekk pannen til side og tilsett smøret.

Trinn 3

Trinn 3

Øs smør over skjellene jevnt i ett minutt til. Ta dem opp og server.

Trinn 4

Trinn 4

Kutt brokkolibuketter så fint du klarer slik at det blir brokkolismuler og ta vare på noen buketter til anretning. Ha alt i en kjele og tilsett vann, smør og litt salt. Kok opp og press ut vannet.

Trinn 5

Trinn 5

Skjær ut 4 sitronfileter og kutt dem i små biter.

Trinn 6

Trinn 6

Nøttesmør: Smelt smør i en panne og la det bli brunt, men ikke brent. Da kommer en deilig nøttesmak frem, derav navnet.

Trinn 7

Legg brokkolicouscous på tallerken i en jevn stripe med små buketter oppå. Legg på kamskjell og drypp over nøttesmøret tilsatt finkuttet gressløk og sitronfilet biter.