Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Rissalat med falafel

Tidsbruk 25 minutter
24 ingredienser
189 planlagt
Rissalat med falafel
Legg oppskrift
i handlelapp
Server denne smakfulle rissalaten med paprika, aubergine, hvitløk og brokkoli sammen med rykende fersk falafel. Oppskriften er laget av Dyrevernalliansen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Rissalat

1 boks
Røde linser
1 terning
Grønnsaksbuljong
0,5 ts
Gurkemeie
1 ts
Karripulver
1 ts
Paprikapulver
1 ts
Spisskummen
2 pose
Basmati- og villris
1 stk
Løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Aubergine
2 fedd
Finhakket hvitløk
0,5 stk
Brokkoli (små buketter)
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
1 ss
Rapsolje

Falafel

1 boks
Kikerter
0,5 stk
Løk
3 fedd
Finhakket hvitløk
1 neve
Frisk koriander
1 neve
Kruspersille
0,5 ts
Chilipulver
2 ts
Spisskummen
0,5 ts
Salt
2 ss
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris som anvist på pakken. Ha gjerne en terning grønnsaksbuljong i kokevannet.

Trinn 2

Falafel: Hell av vannet fra kikertene, men ta vare på det. Ha kikerter, løk, hvitløk, mel, krydder og urter i en foodprocessor, og tilsett 3 ss med vannet fra kikertene. Bland alt godt sammen til du har en jevn deig.

Trinn 3

Form avlange boller, og stek i olje i en stekepanne på middels varme. Stekes til gyldenbrune på begge sider, og til bollene er blitt litt faste.

Trinn 4

Grovhakk grønnsakene, del brokkoli i små buketter og finhakk hvitløken. Varm olje i en stekepanne og stek grønnsakene sammen med krydderet.

Trinn 5

Bland ris og stekte grønnsaker i en bolle og servér med falafel.

Denne oppskriften er laget av Dyrevernalliansen.