Rissalat med falafel

Tidsbruk 25 minutter
24 ingredienser
292 planlagt
Rissalat med falafel
Legg oppskrift
i handlelapp
Server denne smakfulle rissalaten med paprika, aubergine, hvitløk og brokkoli sammen med rykende fersk falafel. Oppskriften er laget av Dyrevernalliansen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Rissalat

1 boks
Røde linser
1 terning
Grønnsaksbuljong
0,5 ts
Gurkemeie
1 ts
Karripulver
1 ts
Paprikapulver
1 ts
Spisskummen
2 pose
Basmati- og villris
1 stk
Løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Aubergine
2 fedd
Finhakket hvitløk
0,5 stk
Brokkoli (små buketter)
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
1 ss
Rapsolje

Falafel

1 boks
Kikerter
0,5 stk
Løk
3 fedd
Finhakket hvitløk
1 neve
Frisk koriander
1 neve
Kruspersille
0,5 ts
Chilipulver
2 ts
Spisskummen
0,5 ts
Salt
2 ss
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris som anvist på pakken. Ha gjerne en terning grønnsaksbuljong i kokevannet.

Trinn 2

Falafel: Hell av vannet fra kikertene, men ta vare på det. Ha kikerter, løk, hvitløk, mel, krydder og urter i en foodprocessor, og tilsett 3 ss med vannet fra kikertene. Bland alt godt sammen til du har en jevn deig.

Trinn 3

Form avlange boller, og stek i olje i en stekepanne på middels varme. Stekes til gyldenbrune på begge sider, og til bollene er blitt litt faste.

Trinn 4

Grovhakk grønnsakene, del brokkoli i små buketter og finhakk hvitløken. Varm olje i en stekepanne og stek grønnsakene sammen med krydderet.

Trinn 5

Bland ris og stekte grønnsaker i en bolle og servér med falafel.

Denne oppskriften er laget av Dyrevernalliansen.