Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Risotto

Tidsbruk 40 minutter
8 ingredienser
27 planlagt
Risotto
Legg oppskrift
i handlelapp
Slik lager du en klassisk risotto! Nydelig tilbehør til fisk og kjøtt, men kan også serveres som en rett i seg selv.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Risotto

1,5 l
Kyllingkraft
1 stk
Løk
6 dl
Risotto-ris
0,5 stk
Sitron, presset saft
1 neve
Revet parmesan
2 ss
Smør
2 ss
Olje

Til servering

2 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp kraften i en gryte, og reduser varmen slik at den holdes under kokepunktet. Smelt smør og olje i en stor gryte på middels varme. Tilsett finhakket løk og fres under stadig omrøring til den er blank. Vend inn risen og rør til alle riskorn er blanke.

Trinn 2

Tilsett nok av den varme kyllingkraften til at det så vidt dekker risen. Rør godt og la kraften koke inn før du tilsetter en ny øse med kraft. Fortsett prosessen til risen er al dente. Det tar 20-25 minutter.

Trinn 3

Tilsett sitronsaft mot slutten av koketiden. Ta gryten av platen og rør inn revet parmesan. Tilsett evt. litt mer kraft hvis risottoen er for tørr. Den skal være tyktflytende. Rør inn smøret til slutt og server straks på varme tallerkener.

Passer godt til