Risotto Verde

Tidsbruk 35 minutter
9 ingredienser
96 planlagt
Risotto Verde
Legg oppskrift
i handlelapp
Grønn risotto, risotto verde, er akkurat det navnet antyder – et perfekt akkompagnement til den grønne årstiden.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pose
Rå scampi frosne 500g Godehav
1 stk
Purreløk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Løk
3 dl
Risotto Scotti
1,5 l
Grønnsaksbuljong
1 ss
Smør
2 ss
Olivenolje REMA 1000
1 ss
Hvitvinseddik

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin og skrell scampiene. Kok opp grønnsaksbuljong. Kutt brokkoli og purre i biter og kok det mørt i grønnsaksbuljongen. Ta grønnsakene opp med en hullsleiv og kjør til puré i en blender eller med stavmikser. Spe med litt av grønnsaksbuljongen for å få passe konsistens. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Surr finhakket løk i smør og olivenolje i en stor stekepanne, tilsett ris og rør godt. Ha i hvitvinseddik og la det dampe litt. Spe med grønnsaksbuljongen litt etter litt mens du rører i risen.

Trinn 3

Trinn 3

Når risen er nesten al dente, tilsettes scampi.

Trinn 4

Trinn 4

La dem trekke med til risen er ferdig. Spe med mer buljong hvis det blir tørt.

Trinn 5

Trinn 5

Bland inn brokkolipureen og smak til med salt og pepper.