Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Risotto med torsk og erter

Tidsbruk 25 minutter
13 ingredienser
73 planlagt
Risotto med torsk og erter
Klikk og dra
til kalenderen
95 00
4 personer
En grønn og frisk risotto med smak av epler, torsk og erter.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Slik beregner vi prisen på oppskriftene

1 terning
Grønnsaksbuljong
16,30 kr/pakke
1 63
400 g
Torskefilet
59,00 kr/stk, 147,50 kr/kg
59 00
1 stk
Sjalottløk
14,00 kr/nett
1 40
4 dl
Grøtris eller risottoris
20,80 kr/stk
9 36
2 dl
Frosne grønne erter
10,00 kr/pose, 28,57 kr/kg
10 00
1 dl
Eplejuice
35,70 kr/kartong, 23,80 kr/l
2 38
1 stk
Syrlig eple
30,00 kr/kg
4 50
20 g
Revet parmesan
48,00 kr/stk, 320,00 kr/kg
6 40
8 dl
Vann
2 ss
Smør
2 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
Totalt varer for
Passer til 2 voksne og 2 barn
95 00

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp vann og buljongterninger. Kutt torsken i terninger. Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett finhakket sjalottløk og risottoris og fres under omrøring i 2 minutter.

Trinn 2

Ha i eplejuice og kok opp. Rør inn ca. 1/3 av den kokende kraften og kok sakte til risen har absorbert det meste av væsken. Fortsett med å tilsette buljongen i 2-3 omganger mens det koker sakte. Rør om av og til.

Trinn 3

Risen er ferdig etter 15-18 minutter. Da skal den være al dente – riskornene skal ha en liten fast kjerne – og tyktflytende.

Trinn 4

Vend forsiktig inn torsk i terninger, tinte grønne erter, små epleterninger, smør og revet parmesan. La alt bli gjennomvarmt og smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 5

God og riktig risotto skal være ganske løs i konsistensen. Den skal renne litt ut på tallerkenen.

Tips!

Ha gjerne litt fløte i risottoen og topp med hakket frisk persille eller gressløk ved servering.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender