Risotto med torsk og erter

Tidsbruk 25 minutter
13 ingredienser
1353 planlagt
Risotto med torsk og erter
Legg oppskrift
i handlelapp
En grønn og frisk risotto med smak av epler, torsk og erter.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 terning
Grønnsaksbuljong
400 g
Torskefilet
1 stk
Sjalottløk
4 dl
Grøtris eller risottoris
2 dl
Frosne grønne erter
1 dl
Eplejuice
1 stk
Syrlig eple
20 g
Revet parmesan
8 dl
Vann
2 ss
Smør
2 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp vann og buljongterninger. Kutt torsken i terninger. Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett finhakket sjalottløk og risottoris og fres under omrøring i 2 minutter.

Trinn 2

Ha i eplejuice og kok opp. Rør inn ca. 1/3 av den kokende kraften og kok sakte til risen har absorbert det meste av væsken. Fortsett med å tilsette buljongen i 2-3 omganger mens det koker sakte. Rør om av og til.

Trinn 3

Risen er ferdig etter 15-18 minutter. Da skal den være al dente – riskornene skal ha en liten fast kjerne – og tyktflytende.

Trinn 4

Vend forsiktig inn torsk i terninger, tinte grønne erter, små epleterninger, smør og revet parmesan. La alt bli gjennomvarmt og smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 5

God og riktig risotto skal være ganske løs i konsistensen. Den skal renne litt ut på tallerkenen.

Tips!

Ha gjerne litt fløte i risottoen og topp med hakket frisk persille eller gressløk ved servering.