Risotto med squash og stekt laks

Tidsbruk 40 minutter
14 ingredienser
297 planlagt
Risotto med squash og stekt laks
Legg oppskrift
i handlelapp
Risotto er så allsidig og du kan tilsette nesten hva du vil. Denne oppskriften med laks og squash er en sikker vinner.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

400 g
Laksefilet
0.5 stk
Squash
1 fedd
Hvitløk
1 neve
Fersk timian eller oregano
2 stk
Sjalottløk
300 g
Risottoris
2 dl
Tørr hvitvin (kan sløyfes)
1 l
Hønse- eller grønnsaksbuljong
50 g
Revet fersk parmesan
4 ss
Olivenolje
1 ts
Gurkemeie eller 0,5 ts safran
50 g
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp buljongen og holde den varm. Kutt squashen i strimler eller terninger og finhakk hvitløk. Stek squash i olivenolje sammen med finhakket hvitløk. La det få litt farge. Smak til med salt og nykvernet pepper og sett til side.

Trinn 2

Varm olivenolje og smør i en tykkbunnet kasserolle på middels varme. Tilsett hakket sjalottløk. Stek til løken er blank og myk. Tilsett risen og stek i et par minutter til mens du rører. Når risen er blank, ha i vin og rør om. Skru ned varmen.

Tilsett buljong slik at det dekker risen. Rør om til buljongen nesten er helt absorbert i før du tilsetter mer væske.

Fortsett på denne måten til risen er ferdig. Den skal være al dente. Det vil si at den skal gi litt tyggemotstand. Det tar 20–25 minutter. Tilsett mer eller mindre buljong/vann dersom risottoen blir raskere ferdig eller blir for tørr.

Trinn 3

Krydre laks med salt og pepper. Stek i stekeolje og smør. Det tar ca. 2–3 minutter på hver side.

Trinn 4

Ta kasserollen av varmen og tilsett smør og revet parmesanen. Rør til en kremet konsistens. Tilsett squashen og smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 5

Fordel risottoen på tallerkener, dander med laksestykkene på toppen. Server gjerne med revet parmesan og urter.

TIPS

Hell alltid varm buljong i risottoen når du rører. Kald buljong bremser prosessen og det vil ta lengre tid og det blir vanskeligere å få et godt resultat.