Risotto med kylling og sopp

Tidsbruk 25 minutter
11 ingredienser
3329 planlagt
Risotto med kylling og sopp
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne italienske klassikeren åpner for mange smaksvariasjoner – her lager du den med strimlet kylling og smørstekt sopp.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

300 g
Strimlet kyllingfilet
3 fedd
Hvitløk
4 dl
Risottoris
250 g
Champignon
0,5 pakke
Parmesan
1 stk
Løk, 4-pk
0,5 dl
Olivenolje
1,5 l
Hønsebuljong (NB! Noen buljongtyper inneholder gluten)
2 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kutt hvitløksfedd i tynne skiver, finhakk løken og la det surre i olivenolje i en kasserolle i 2–3 minutter. Tilsett risottoris og buljong og bland sammen. Sett på lokk og kok i 10 minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Ha i strimlet kylling og rør om. la det trekke videre i 5 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Mens risottoen koker: Skjær sopp i skiver og stek den gyllen i smør. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Når risen er al dente, bland forsiktig inn den stekte soppen og revet parmesan. risottoen skal være tyktflytende, spe med mer buljong hvis den er for tykk.

Serveringsforslag

Vend inn finhakket persille rett før servering.