Risotto med kylling og sopp

Tidsbruk 35 minutter
12 ingredienser
1058 planlagt
Risotto med kylling og sopp
Legg oppskrift
i handlelapp
De milde smakene av kylling, champignon og ris utfyller hverandre så perfekt at du skjønner hvorfor dette er en klassiker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kylling

400 g
Strimlet kyllingfilet
1 stk
Løk
1 ss
Olje

Grønnsaker

150 g
Champignon
1 stk
Purre
1 ss
Olje

Risotto

4 dl
Risottoris
2 ts
Hvitvinseddik
2 terning
Grønnsaksbuljong
8 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Til servering

1 ss
Smør
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt champignon i skiver, finhakk løken og kutt purren i ringer. Kok opp vann til risottoen.

Trinn 2

Varm opp en vid og dyp panne og ha i olje. Tilsett finhakket løk og strimlet kylling og stek til kyllingen er gyllen på alle sider, ca. 5 minutter.

Trinn 3

Løft ut kyllingen og løken, skru opp varmen og ha mer olje i pannen. Tilsett soppen og purren og stek i ca. 4 minutter. Løft ut halvparten av soppen og purren.

Trinn 4

Ha i risottoris i pannen sammen med eddik og ca. 1 dl av det kokende vannet. Rør godt. Når væsken nesten har fordampet, ha i buljongterninger og spe med mer kokende vann. Fortsett å røre underveis og spe med litt og litt vann til risen er kokt. Det tar ca. 20 minutter.

Trinn 5

Like før servering, rør inn kylling, sopp, purre og smør. Rør godt, så du får en fin, kremet konsistens. Krydre med nykvernet pepper og server.

Serveringsforslag

Rør gjerne inn litt revet parmesan sammen med smøret helt til slutt. Smaker godt med litt finhakket persille.