Risotto med kylling og cherrytomater

Tidsbruk 40 minutter
15 ingredienser
335 planlagt
Risotto med kylling og cherrytomater
Legg oppskrift
i handlelapp
Imponer venner og familie med denne risottoen. Server med stekt kylling og røde cherrytomater så blir dette en suksess.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

400 g
Kylling lårfilet eller kyllingbryst
1 stk
Sjalottløk
2 fedd
Hvitløk
2 neve
Fersk timian
300 g
Risottoris
2 dl
Tørr hvitvin (kan sløyfes)
1 l
Hønse- eller grønnsaksbuljong
12 stk
Cherrytomater
3
Vårløk
100 g
Revet parmesan
1 neve
Fersk persille
4 ss
Olivenolje
50 g
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp buljongen og hold den varm. Hakk sjalottløk og finhakk hvitløk og fersk timian. Kutt cherrytomatene i to og kutt vårløken i tynne ringer.

Trinn 2

Varm olivenolje og smør i en tykkbunnet kasserolle på middels varme. Tilsett hakket sjalottløk. Stek til løken er blank og myk. Tilsett risen og stek i et par minutter til mens du rører. Når risen er blank, ha i vin og rør om. Skru ned varmen.

Tilsett buljong slik at det dekker risen. Rør om til buljongen nesten er helt absorbert i før du tilsetter mer væske.

Fortsett på denne måten til risen er ferdig. Den skal være al dente. Det vil si at den skal gi litt tyggemotstand. Det tar 20–25 minutter. Tilsett mer eller mindre buljong/vann dersom risottoen blir raskere ferdig eller blir for tørr.

Trinn 3

Ta kasserollen av varmen og vend inn cherrytomater og vårløk. Tilsett smør og litt over halvparten av parmesanen. Rør til en kremet konsistens og smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Stek hele kyllingfiletene brun i stekepanne med salt og pepper. Skjær kyllingen i pene skiver og server på toppen av risottoen. Server med hakket persille og parmesan.

TIPS

Hell alltid varm buljong i risottoen når du rører. Kald buljong bremser prosessen og det vil ta lengre tid og det blir vanskeligere å få et godt resultat.