Risotto med bakte tomater og fennikel

Tidsbruk 35 minutter
13 ingredienser
2204 planlagt
Risotto med bakte tomater og fennikel
Legg oppskrift
i handlelapp
Hemmeligheten bak en skikkelig god risotto er tålmodighet når du sper inn væsken. Ha i litt om gangen under konstant omrøring – det er dette som gir den deilige, kremete konsistensen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Grønnsaker

400 g
Cherrytomater
1 stk
Fennikel i båter

Risotto

300 g
Risottoris
2 stk
Finhakket sjalottløk
3 fedd
Hakket hvitløk
1 ss
Hvitvinseddik
2 kvist
Basilikum
1 stk
Laurbærblad
1 terning
Grønnsaksbuljong
50 g
Parmesan
2 ss
Olivenolje
2 ss
Smør
3,5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Slik gjør du

Trinn 1

Sett stekeovnen på 200 grader. Gni fennikel med litt olje. Ha fenikkel og tomater i en ildfast form, og sett i ovnen. (Du trenger ikke vente til ovnen er varm.) La stå i om lag 20-25 minutter, til tomatene begynner sprekke og bli litt brent i kantene.

Trinn 2

Imens, stek løk og hvitløk i olje i en gryte eller en dyp stekepanne i 2 minutter. Ha i ris og surr rundt i ett minutt. Ha i hvitvinseddik, og surr til mesteparten har fordampet. Ha i kvistene til basilikumen (ta vare på bladene til senere), laurbærblad og buljongterning. Spe med vann. Rør rundt mens det koker på middels lav varme.

Trinn 3

Når det begynner å bli tørt, spe med mer vann. Fortsett slik, med stadig røring og speing inntil risen er nesten gjennomkokt – fortsatt litt fast inni. Det tar om lag 20 minutter.

Trinn 4

Rør inn parmesan og eventuelt smør. Ha i tomat, fennikel og basilikumblader. Server!