Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Risotto med bakte tomater og fennikel

Tidsbruk 35 minutter
13 ingredienser
2172 planlagt
Risotto med bakte tomater og fennikel
Legg oppskrift
i handlelapp
Hemmeligheten bak en skikkelig god risotto er tålmodighet når du sper inn væsken. Ha i litt om gangen under konstant omrøring – det er dette som gir den deilige, kremete konsistensen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Grønnsaker

400 g
Cherrytomater
1 stk
Fennikel i båter

Risotto

300 g
Risottoris
2 stk
Finhakket sjalottløk
3 fedd
Hakket hvitløk
1 ss
Hvitvinseddik
2 kvist
Basilikum
1 stk
Laurbærblad
1 terning
Grønnsaksbuljong
50 g
Parmesan
2 ss
Olivenolje
2 ss
Smør
3,5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Slik gjør du

Trinn 1

Sett stekeovnen på 200 grader. Gni fennikel med litt olje. Ha fenikkel og tomater i en ildfast form, og sett i ovnen. (Du trenger ikke vente til ovnen er varm.) La stå i om lag 20-25 minutter, til tomatene begynner sprekke og bli litt brent i kantene.

Trinn 2

Imens, stek løk og hvitløk i olje i en gryte eller en dyp stekepanne i 2 minutter. Ha i ris og surr rundt i ett minutt. Ha i hvitvinseddik, og surr til mesteparten har fordampet. Ha i kvistene til basilikumen (ta vare på bladene til senere), laurbærblad og buljongterning. Spe med vann. Rør rundt mens det koker på middels lav varme.

Trinn 3

Når det begynner å bli tørt, spe med mer vann. Fortsett slik, med stadig røring og speing inntil risen er nesten gjennomkokt – fortsatt litt fast inni. Det tar om lag 20 minutter.

Trinn 4

Rør inn parmesan og eventuelt smør. Ha i tomat, fennikel og basilikumblader. Server!