Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Risole

Tidsbruk 30 minutter
10 ingredienser
150 planlagt
Risole
Legg oppskrift
i handlelapp
Dessertvarianten av risengrynsgrøt! Med aprikos, appelsin, pære, kanel og rosiner vil denne riskremen falle i smak hos både store og små middagsgjester.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Risotto

60 g
Risotto
1,5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
3 dl
Helmelk
37,5 g
Tørkede aprikoser
37,5 g
Pære
30 g
Rosiner
0,8 ts
Malt kanel

Krem

1,5 dl
Kremfløte
30 g
Sukker
0,2 stk
Appelsin

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 2

Trinn 2

Skyll risen godt i kaldt vann. Ha ris og vann i en kjele og kok langsomt til vannet er absorbert. Tilsett melk og kok under omrøring i 10 minutter. Tilsett deretter aprikos og pære i terninger sammen med rosiner, kanel og finrevet appelsinskall. Kok videre til risen er mør, men fast.

Trinn 3

Trinn 3

Pisk fløten luftig

Trinn 4

Trinn 4

Rør inn sukker og appelsinsaft og trekk kjelen til side. Vend inn pisket krem og ha i kopper.