Risole

Tidsbruk 30 minutter
10 ingredienser
150 planlagt
Risole
Legg oppskrift
i handlelapp
Dessertvarianten av risengrynsgrøt! Med aprikos, appelsin, pære, kanel og rosiner vil denne riskremen falle i smak hos både store og små middagsgjester.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Risotto

60 g
Risotto
1,5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
3 dl
Helmelk
37,5 g
Tørkede aprikoser
37,5 g
Pære
30 g
Rosiner
0,8 ts
Malt kanel

Krem

1,5 dl
Kremfløte
30 g
Sukker
0,2 stk
Appelsin

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 2

Trinn 2

Skyll risen godt i kaldt vann. Ha ris og vann i en kjele og kok langsomt til vannet er absorbert. Tilsett melk og kok under omrøring i 10 minutter. Tilsett deretter aprikos og pære i terninger sammen med rosiner, kanel og finrevet appelsinskall. Kok videre til risen er mør, men fast.

Trinn 3

Trinn 3

Pisk fløten luftig

Trinn 4

Trinn 4

Rør inn sukker og appelsinsaft og trekk kjelen til side. Vend inn pisket krem og ha i kopper.