Riskaker med rosiner

Tidsbruk 120 minutter
9 ingredienser
4 planlagt
Riskaker med rosiner
Legg oppskrift
i handlelapp
Original julekake som mange vil like.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,5 dl
Risengrynsgrøt ferdig kokt
0,7 stk
Egg
0,7 ss
Potetmel
0,7 dl
Rosiner
0,7 dl
Mandler, grovhakkede
33,3 g
Smør
33,3 g
Sukker
0,3 ss
Hvetemel
0,3 ss
Smør til smøring av formen

Slik gjør du

Trinn 1

Bland den varme kokte risgrøten med smør og sukker og avkjøl til 40-50 grader.

Trinn 2

Bland grøten med egg, potetmel, hvetemel, rosiner og grovhakkede mandler.

Trinn 3

Smør en brødform på 1,5 -2 liter. Legg et stykke med bakepapir i bunnen av formen for lettere å få kaken ut. Stek kaken ved 180 grader over og undervarme i 1 time. Kaken avkjøles i formen sin og settes i kjøleskap. Skjæres i skiver ved servering.

Tips!

Kaken kan deles i passende stykker og fryses.