Risgryte med svinebiff og brokkoli

Tidsbruk 35 minutter
8 ingredienser
171 planlagt
Risgryte med svinebiff og brokkoli
Legg oppskrift
i handlelapp
Sødmefull løk og strimlet svinebiff får en eksotisk smak av ingefær og soya i denne gode risgryten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Svinebiff

400 g
Strimlet svinebiff
2 ss
Soyasaus
20 g
Ingefær
2 stk
Løk
1,5 ts
Sukker
2 ss
Olje

Ris og brokkoli

3 dl
Middagsris
1 stk
Brokkoli

Slik gjør du

Trinn 1

Bland sammen kjøtt, soyasaus, finhakket eller revet ingefær, sukker og strimlet løk i en bolle. La stå og trekke i et par minutter. Kok opp vann. Ha i ris og sett på lokk. Kok i 10 minutter.

Trinn 2

Varm olje i en dyp panne og ha i kjøtt- og løkblandingen. Stek i 5 minutter på høy varme, skru deretter ned temperaturen til middels og la steke videre i 10 til 15 minutter.

Trinn 3

Skjær brokkolien i buketter. Ha oppi gryta sammen med risen og la stå i 10 minutter, til risen er ferdig. Det er bare fint hvis det fortsatt er litt mostand i brokkolien.

Trinn 4

Ha brokkoli og ris på tallerkener, ha over kjøtt- og løkblandingen og server.

Serveringsforslag

Det blir ekstra godt hvis du smaker til kjøtt- og løkblandingen med tørr eller frisk koriander.