Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Risgrøt med frukt og kanelsmør

Tidsbruk 60 minutter
9 ingredienser
238 planlagt
Risgrøt med frukt og kanelsmør
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Advent til det er sagt værsågod! Denne grøtklassikeren er alltid en kjærkommen servering når det nærmer seg jul. I år lager du hele familiens førjulsfavoritt med frukt, og topper med deilig kanelsmør.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

360 g
Grøtris
8 dl
Helmelk
2 stk
Pink Lady 6pk
75 g
Tørkede aprikos, REMA 1000
75 g
Rosiner
0,5 stk
Appelsin
2 ss
Sukker, 1 kg, Dansukker
1 ts
Kanel
4 ss
Smør normalsaltet, Tine

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Ha ris og salt i en kjele med vann (4 dl vann per 360 g ris). Kok risen under lokk i 10 minutter. Tilsett melken og kok videre under stadig omrøring i ca. 40 minutter til risen er al dente. Skjær eple og tørkede aprikoser i biter og vend inn i grøten sammen med rosiner og appelsinskall. Smak til med sukker.

Trinn 2

Trinn 2

Rør sammen kanel og smør og server en klikk på hver porsjon.

Serveringsforslag

Denne grøten er også god som kald, eller som en base for søndagens riskrem.