Risgrøt med frukt og kanelsmør

Tidsbruk 60 minutter
9 ingredienser
238 planlagt
Risgrøt med frukt og kanelsmør
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Advent til det er sagt værsågod! Denne grøtklassikeren er alltid en kjærkommen servering når det nærmer seg jul. I år lager du hele familiens førjulsfavoritt med frukt, og topper med deilig kanelsmør.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

360 g
Grøtris
8 dl
Helmelk
2 stk
Pink Lady 6pk
75 g
Tørkede aprikos, REMA 1000
75 g
Rosiner
0,5 stk
Appelsin
2 ss
Sukker, 1 kg, Dansukker
1 ts
Kanel
4 ss
Smør normalsaltet, Tine

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Ha ris og salt i en kjele med vann (4 dl vann per 360 g ris). Kok risen under lokk i 10 minutter. Tilsett melken og kok videre under stadig omrøring i ca. 40 minutter til risen er al dente. Skjær eple og tørkede aprikoser i biter og vend inn i grøten sammen med rosiner og appelsinskall. Smak til med sukker.

Trinn 2

Trinn 2

Rør sammen kanel og smør og server en klikk på hver porsjon.

Serveringsforslag

Denne grøten er også god som kald, eller som en base for søndagens riskrem.