Hopp til innhold

Squash- og sitronrisotto

Ingen vurderinger
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
11 ingredienser
1 planlagt
Squash- og sitronrisotto

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

300 gr
Squash
1 stk
Løk
1 fedd
Hvitløk
1 l
Grønnsaksbuljong
1 stk
Sitron
3 dl
Risottoris
2 ss
Smør
80 gr
Parmesan
3 ss
Mynteblader
2 klype
Salt
2 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp en liter buljong, skru ned varmen og la den stå å holde seg varm.

Trinn 2

Vask squashen og del den i tynne staver.

Trinn 3

Fres finhakket løk og hvitløk forsiktig i litt olje i en kjele til løken er blank. Ha i ris og fres litt til.

Trinn 4

Ha i saften av ½ sitron eller vin hvis du vil bruke det. Ha i ca 1 dl buljong, kok opp og rør i risen til all væsken er absorbert.

Trinn 5

Tilsett resten av buljongen i 3-4 omganger mens du rører. Buljongen skal absorberes helt mellom hver gang du sper. Det tar ca. 20 minutter.

Trinn 6

I mellomtiden freser du squash i litt olje.

Trinn 7

Mot slutten av koketiden vender du inn squash, smør og revet parmesan. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 8

Server med urter og litt revet sitronskall.