Squash- og sitronrisotto | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Ris Squash- og sitronrisotto

Squash- og sitronrisotto

4.0 i snitt
Squash- og sitronrisotto

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

300 gr
Squash
1 stk
Løk
1 fedd
Hvitløk
1 l
Grønnsaksbuljong
1 stk
Sitron
3 dl
Risottoris
2 ss
Smør
80 gr
Parmesan
3 ss
Mynteblader
2 klype
Salt
2 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok opp en liter buljong, skru ned varmen og la den stå å holde seg varm.

  2. Trinn 2

    Vask squashen og del den i tynne staver.

  3. Trinn 3

    Fres finhakket løk og hvitløk forsiktig i litt olje i en kjele til løken er blank. Ha i ris og fres litt til.

  4. Trinn 4

    Ha i saften av ½ sitron eller vin hvis du vil bruke det. Ha i ca 1 dl buljong, kok opp og rør i risen til all væsken er absorbert.

  5. Trinn 5

    Tilsett resten av buljongen i 3-4 omganger mens du rører. Buljongen skal absorberes helt mellom hver gang du sper. Det tar ca. 20 minutter.

  6. Trinn 6

    I mellomtiden freser du squash i litt olje.

  7. Trinn 7

    Mot slutten av koketiden vender du inn squash, smør og revet parmesan. Smak til med salt og nykvernet pepper.

  8. Trinn 8

    Server med urter og litt revet sitronskall.