Squash- og sitronrisotto
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok opp en liter buljong, skru ned varmen og la den stå å holde seg varm.
-
Trinn 2
Vask squashen og del den i tynne staver.
-
Trinn 3
Fres finhakket løk og hvitløk forsiktig i litt olje i en kjele til løken er blank. Ha i ris og fres litt til.
-
Trinn 4
Ha i saften av ½ sitron eller vin hvis du vil bruke det. Ha i ca 1 dl buljong, kok opp og rør i risen til all væsken er absorbert.
-
Trinn 5
Tilsett resten av buljongen i 3-4 omganger mens du rører. Buljongen skal absorberes helt mellom hver gang du sper. Det tar ca. 20 minutter.
-
Trinn 6
I mellomtiden freser du squash i litt olje.
-
Trinn 7
Mot slutten av koketiden vender du inn squash, smør og revet parmesan. Smak til med salt og nykvernet pepper.
-
Trinn 8
Server med urter og litt revet sitronskall.