Hopp til innhold

Risotto med erter og eple

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
13 ingredienser
31 planlagt
Risotto med erter og eple

En italiensk klassiker med en spennende smakskombinasjon av erter og eple.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

1 stk
Sjalottløk
3 dl
Risottoris
1 dl
Eplemost
2 dl
Grønne erter
1 stk
Eple i terninger
0.5 dl
Fløte
0.5 dl
Revet parmesan
5 klype
Hvit pepper
1 potte
Gressløk
2 ss
Smør
5 dl
Grønnsakskraft, gjerne laget på buljonterning
2 ss
Smør
0.5 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Bland ut buljong i vann og kok opp.

Trinn 2

Smelt smør i en kjele. Ha i finhakket sjalottløk og surr et par minutter til blank og myk. Tilsett risen og rør rundt slik at også risen blir blank. Tilsett eplemost og kok i 2 minutter. Ha i en øse med varm kraft, og rør til det meste av væsken er absorbert. Fortsett å spe på med mer kraft til all kraften er brukt opp. Rør godt under hele prosessen. Risottoen er ferdig når risen er al dente. Det betyr at risen har litt tyggemotstand i kjernen.

Trinn 3

Tilsett tinte grønne erter, små terninger av syrlig eple, smør, fløte og revet parmesan. Kok opp, rør forsiktig rundt og smak til risottoen med salt og nykvernet pepper. Topp risottoen med hakket gressløk og server.

Trinn 4

Risotto skal være ganske løs i konsistensen. Den skal renne litt ut på tallerkenen.

TIPS

Risottoen kan kokes ferdig noen timer før servering, og varmes opp med epler, erter og ½ dl grønnsakskraft ved servering.