Hopp til innhold

Meksikansk ris

1.0 i snitt
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
9 ingredienser
107 planlagt
Meksikansk ris

Ris er et klassisk tilbehør til tex-mex-retter, og denne meksikanske versjonen finner du ofte hjemme hos folk i Texas og på restauranter.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Liten løk
1 fedd
Hvitløk
4.5 dl
Middagsris
1 ts
Spisskummen
2 ts
Chilipulver
1 boks
Hakkede tomater
4 dl
Grønnsakskraft (eventuelt vann)
2 ss
Solsikkeolje
1 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Finhakk løk og hvitløk og stek i olje i en stekepanne i ca. 1 minutt på middels varme til den er blank og myk. Ha i risen og stek videre i ca. 1 minutt til under omrøring. Tilsett chilipulver, spisskummen og salt og bland godt. Tilsett hermetiske tomater og kraft og kok opp.

Reduser varmen, sett på lokk og kok til risen er mør.