Hopp til innhold

Fried rice med grønnsaker

2.8 i snitt
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
256 planlagt
Fried rice med grønnsaker

Fried rice er en asiatisk klassiker som smaker godt til alt – også til asiatiske grillspyd.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

125 gr
Middagsris (eller ca. 5 dl kald kokt ris)
100 gr
Grønne erter
2 fedd
Hvitløksfedd
0.5 stk
Løk
2 stk
Egg
0.5 ss
Soyasaus
0.3 pk
Vårløk
0.3 stk
Gulrot
2 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt
0.5 ts
Sukker
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris som anvist på pakken og avkjøl. Best er det å bruke rester av kald, kokt ris. Kok ertene. Varm olje i en wok eller stor stekepanne og tilsett finhakket løk og hvitløk.

Trinn 2

Tilsett sammenpiskede egg etter ca. 1 minutt, trekk pannen til side og rør eggene til eggerøre. Rør inn salt, pepper og sukker og sett pannen tilbake på varmen. Ha i den kokte risen. Bland godt og bryt opp evt. klumper.

Trinn 3

La risen bli gjennomvarm og smak til med soyasaus. Rør inn vårløk i skiver, revet gulrot og kokte erter. Vend alt godt sammen og la det bli gjennomvarmt.