Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Ris og bønner med kylling

Tidsbruk 25 minutter
15 ingredienser
156 planlagt
Ris og bønner med kylling
Legg oppskrift
i handlelapp
Latin-Amerikas mest populære middag! Servert med kylling blir dette nærmest en luksusvariant.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kylling

400 g
Strimlet kyllingfilet
1 ts
Salt
0,3 ts
Pepper
1 ss
Rapsolje

Gryte

1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
3 dl
Middagsris
1 boks
Kidneybønner
2 stk
Tomater
1 klype
Kajennepepper
1 ss
Rapsolje
5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Salt

Server med

1 stk
Lime

Slik gjør du

Trinn 1

Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den i olje i en kasserolle til den er gyllen. Løft kyllingen ut av kasserollen.

Trinn 2

Finhakk løk, hvitløk og chili og stek i olje til løken er blank, ca. 3 minutter. Tilsett ris og vann og kok opp. La det småkoke til vannet er absorbert.

Trinn 3

Tilsett kidneybønner og kyllingen og la det surre på svak varme i ca. 5 minutter. Vend inn tomater kuttet i terninger og tilsett kajennepepper og salt. Server med limebåter.

Serveringsforslag

Dryss frisk hakket kruspersille over retten før servering.