Rigatoni Florentine

Tidsbruk 40 minutter
11 ingredienser
156 planlagt
Rigatoni Florentine
Legg oppskrift
i handlelapp
Nydelig pasta i tomatsaus med mozzarella og parmesan. Et perfekt hverdagsmåltid.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 g
Penne
0.5 potte
Basilikum
1 stk
Fersk mozzarella
1 neve
Revet parmesan

Tomatsaus

1 boks
Hermetiske tomater
1 stk
Liten løk
2 fedd
Hvitløk
50 g
Parmesan
0.5 potte
Basilikum
2 ss
Olivenolje
50 g
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Kjør hermetiske tomater med stavmikser til en jevn puré. Finhakk hvitløk og løk. Surr løken i olivenolje den er blank og myk. Tilsett finhakket hvitløk på slutten slik at den ikke blir brent.

Tilsett tomater, kok opp og la sausen putre på svak til middels varme uten lokk. Dette tar gjerne 45–60 minutter. Skrap gjerne ned kantene i kjelen underveis. Her er det mye god smak.

Trinn 2

Når det gjenstår ca. 15 minutter av tomatsausen kan du begynne å koke pasta. Når tomatsausen er ferdig, rør inn smør i terninger. Tilsett revet parmesan.

Trinn 3

Hell vannet av pastaen og bland det godt inn sammen med sausen. Vend forsiktig inn hakket basilikum og server med revet parmesan.

TIPS

Prøv også bakt Rigatoni Florentine: Ha retten i en ildfast form, topp med revet parmesan og fersk mozzarella i skiver. Bak i ovn på 220°C til osten er gyllen.