Lefserull med pinnekjøtt og rotstappe | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Svin Lefserull med pinnekjøtt og rotstappe

Lefserull med pinnekjøtt og rotstappe

3.2 i snitt
Lefserull med pinnekjøtt og rotstappe
Lefserull med pinnekjøtt og rotstappe er en perfekt måte å bruke opp rester fra julen. Lefserull er enkelt å lage, og gjør seg godt både som forrett og på tapasbordet.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Lefserull

8 stk
Lefser
1 dl
Grov sennep
400 gr
Dampet pinnekjøtt
400 gr
Kålrotstappe
3 dl
Klementinjuice eller appelsinjuice (frukt fra fruktfatet eller bruk ferdig juice)
100 gr
Jarsbergost, gjerne vellagret

Kålrotsalat med mint

300 gr
Kålrot
2 ss
Limesaft
1 stk
Chili
1 dl
Hakket mynte
1 ss
Honning
0.5 ts
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forvarm ovnen ved 250 grader med grillelementet på. Smør lefsene med ønsket mengde grov sennep.

  2. Trinn 2

    Kok klementinjuicen ned til ½ dl og bland i den ferdige kålrotstappen.

  3. Trinn 3

    Smør kålrotstappe på lefsene. Fordel renset og opprevet pinnekjøtt over før du ruller lefsene sammen og legger i en ildfast form. Dryss med revet Jarlsbergost eller annen gulost.

  4. Trinn 4

    Sett formen i ovnen på nederste rille og la lefsene gratineres i ca. 10 minutter til osten er gylden. Serveres med en blandet salat til.

  5. Trinn 5

    Kålrotsalat med mint: Strimle eller riv kålroten og bland med flytende honning, limesaft, mint, hakket chili og salt. La salaten stå i 10 minutter så smakene får satt seg.

Tips!

Lefsene kan fylles med alle restene fra ribbemiddagen og gratineres på samme måte.