Asiatisk ribbe med kålsalat

Ingen vurderinger
Tidsbruk 180 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
24 ingredienser
12 planlagt
Asiatisk ribbe med kålsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Prøv denne asiatiske ribben. Smaken er både søt og spicy. Kanskje det blir en ny favoritt?

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Ribbe

1.6 kg
Naturell tynnribbe

Glaze

2.5 stk
Grønn chili
4 fedd
Hvitløk
1 stk
Ingefær (1 cm)
1 dl
Ketjap manis
1 dl
Soyasaus
1 dl
Oyster sauce
2 ss
Riseddik
1 stk
Kanelstang
3 stk
Stjerneanis (ev. nellik eller anis)
1 stk
Lime
2 ss
Solsikkeolje
3 ss
Brunt sukker

Kålsalat

1 stk
Liten kinakål
2 stk
Gulrot
2
Stangselleri
3 stk
Vårløk
1 stk
Rød chili
1 neve
Koriander
2 ss
Sesamfrø
2 stk
Lime
1 ss
Soyasaus
1 klype
Brunt sukker
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Ribbe: Her kan du godt bruke rester av juleribba eller steke ny. Hvis du steker ny, forvarm ovnen til 120 grader varmluft. Rut svoren på ribba og gni den godt inn med salt og pepper (ca. 1 ss. av hver). Legg den deretter i en ildfast form.

Stek ribba i ca. 2,5- 3 timer. Sjekk gjerne kjernetemperaturen til ribba underveis, når den er 80 grader, er den mør.

Trinn 2

Mens ribben står i ovnen, lag glazen. Fres finhakket grønn chili, hvitløk og ingefær raskt i en varm stekepanne med olje. Ha deretter i ketjap manis, soyasaus, østerssaus og riseddik og brunt sukker (lurt å blande disse på forhånd) og til slutt kanelstang, stjerneanis og limeskall.

La småkoke på lav varme til sukkeret har løst seg og konsistensen på glazen begynner å bli klissete.

Trinn 3

Når ribben har ca. én time igjen, kan du begynne å glaze den. Smør på tykke lag med glaze under stekingen. Når du ser at det første laget har kledd seg godt rundt ribba, smører du på et nytt et. Fortsett slik til du har brukt opp all glaze.

Trinn 4

Kålsalat: kutt kinakål i strimler, gulrot i tynne staver og stangselleri i tynne halvmåner. Kutt vårløk og chili i tynne skiver og grovhakk en god håndfull koriander. Bland sammen grønnsakene i en bolle.

Rist sesamfrøene i en tørr panne. I en liten skål blander du saften av lime, soyasaus og brunt sukker og smaker til med salt. Bland dressingen godt med grønnsakene og topp med ristede sesamfrø.

Trinn 5

De siste 10-15 minuttene skrur du opp ovnen til 250 grader, bruk gjerne grillelement på ovnen om du har det. Stek ribba til den har fått en fin skorpe.

La ribba hvile i ca. 20 minutter før du skjærer i den og gi den et siste lag med glaze før du server. Server med kålsalat.