Ribbe

Tidsbruk 180 minutter
12 ingredienser
50 planlagt
Ribbe
Legg oppskrift
i handlelapp
Her er oppskriften som gir deg saftig og sprø juleribbe. Beregn ca. 375 g ribbe pr. person. Husk å gni inn ribben med salt og grovkvernet pepper dagen før den skal stekes.

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

Ribbe

3 kg
Tynnribbe, fersk
1 stk
Aluminiumsfolie

Ferdig tilbehør

800 g
Medisterkaker
2 stk
Surkål
3 pose
Ribbesaus
2 stk
Julepølse
2 stk
Rødkål

Syrlige epler og svisker

2 stk
Syrlige epler
1 boks
Svisker
2 ss
Smør
2 dl
Vann
1 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Gni inn ribben med salt og grovkvernet pepper dagen før den skal stekes slik at det får trekke godt inn i kjøttet.

Trinn 2

Ribben legges med svoren opp 
i en langpanne med 2-3 dl vann.
 Lag en liten opphøyning i midten, da renner det smeltede fettet ned fra ribba. Du kan bruke aluminiumsfolie, en rist eller en asjett.

Trinn 3

Dekk til med aluminiumsfolie og stek i ovnen ved 190-200°C i ca. 50 minutter.

Trinn 4

Ta ut ribben. Snitt opp svoren i et perfekt rutemønster. Det er mye lettere å gjøre det nå enn når ribben er rå. Krydre med litt ekstra salt og pepper mellom rutene.

Trinn 5

Sett risten over langpannen og ha i 1 liter vann i langpannen. Stek ribben ved 180 grader over og undervarme i ca 1 og ½ time. Etterfyll med vann i langpannen hvis det trengs. Skru opp temperaturen til 230 grader over og undervarme og stek ribben i nye 30 minutter. De siste 3 til 5 minuttene setter du grillelementet på fullt, 250 grader.

Trinn 6

Medisterkaker og julepølser kan stekes sammen med ribben de siste 20 minuttene.

Trinn 7

Sett evt. grillelementet på fullt og plasser ribben i bunnen av stekeovnen. Stek i ca.3-
5 minutter så svoren puffer opp og blir sprø. Sitt ved ovnen og pass på at svoren ikke brenner seg.

Trinn 8

La ribben hvile i ca. 20 minutter, da beholder den saftigheten.

Trinn 9

Varm opp surkål, rødkål og ribbesaus etter anvisning på pakken.

Eller lag tilbehøret fra bunnen av!