Ribbe

Tidsbruk 180 minutter
12 ingredienser
401 planlagt
Ribbe
Legg oppskrift
i handlelapp
Her er oppskriften som gir deg saftig og sprø juleribbe. Beregn ca. 375 g ribbe pr. person. Husk å gni inn ribben med salt og grovkvernet pepper dagen før den skal stekes.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ribbe

1,1 kg
Tynnribbe, fersk
0,4 stk
Aluminiumsfolie

Ferdig tilbehør

300 g
Medisterkaker
0,8 stk
Surkål
1,1 pose
Ribbesaus
0,8 stk
Julepølse
0,8 stk
Rødkål

Syrlige epler og svisker

0,8 stk
Syrlige epler
0,4 boks
Svisker
0,8 ss
Smør
0,4 ss
Sukker
0,8 dl
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Gni inn ribben med salt og grovkvernet pepper dagen før den skal stekes slik at det får trekke godt inn i kjøttet.

Trinn 2

Ribben legges med svoren opp 
i en langpanne med 2-3 dl vann.
 Lag en liten opphøyning i midten, da renner det smeltede fettet ned fra ribba. Du kan bruke aluminiumsfolie, en rist eller en asjett.

Trinn 3

Dekk til med aluminiumsfolie og stek i ovnen ved 190-200°C i ca. 50 minutter.

Trinn 4

Ta ut ribben. Snitt opp svoren i et perfekt rutemønster. Det er mye lettere å gjøre det nå enn når ribben er rå. Krydre med litt ekstra salt og pepper mellom rutene.

Trinn 5

Sett risten over langpannen og ha i 1 liter vann i langpannen. Stek ribben ved 180 grader over og undervarme i ca 1 og ½ time. Etterfyll med vann i langpannen hvis det trengs. Skru opp temperaturen til 230 grader over og undervarme og stek ribben i nye 30 minutter. De siste 3 til 5 minuttene setter du grillelementet på fullt, 250 grader.

Trinn 6

Medisterkaker og julepølser kan stekes sammen med ribben de siste 20 minuttene.

Trinn 7

Sett evt. grillelementet på fullt og plasser ribben i bunnen av stekeovnen. Stek i ca.3-
5 minutter så svoren puffer opp og blir sprø. Sitt ved ovnen og pass på at svoren ikke brenner seg.

Trinn 8

La ribben hvile i ca. 20 minutter, da beholder den saftigheten.

Trinn 9

Varm opp surkål, rødkål og ribbesaus etter anvisning på pakken.

Eller lag tilbehøret fra bunnen av!