Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Reinsdyrstek med kremet rosenkål og champignon

Tidsbruk 120 minutter
11 ingredienser
71 planlagt
Reinsdyrstek med kremet rosenkål og champignon
Legg oppskrift
i handlelapp
Rudolf er rød på midten. Den herlige reinsdyrsteken blir i hvert fall aller saftigst om du passer godt på kjernetemperaturen og lar kjøttet hvile litt før serveringen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Viddas reinsdyrstek ca 1 kg frossen
200 g
Champignon
1 stk
Løk
3 dl
Crème fraîche Tine
1 pose
Rosenkål frossen REMA 1000
500 g
Poteter
3 ss
Smør
2 dl
Grønnsaksbuljong
2 fedd
Hvitløk
90 g
Tyttebærsyltetøy REMA 1000
2 ts
Timian, tørket

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 170°C. Kok potetene. Ha godt med salt, pepper og timian på steken og brun den i en panne med 1/3 av smøret.

Trinn 2

Trinn 2

Legg den i ildfast form, ha i steketermometer og stek i ovn til kjernetemperaturen er 55°C. Ta steken ut og la den hvile i ca. 10 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Del rosenkål i to og sopp i båter. Stek grønnsakene i resten av smøret sammen med finhakket løk og hvitløk. Hell over buljong og Crème Fraîche. Kok opp og la det koke til det så smått begynner å tykne, ca. 5 minutter. Smak til med timian, salt og pepper. Skjær steken i skiver og server med braisert rosenkål, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.

Serveringsforslag

Rognebærgele er også godt følge.