Reinsdyrstek med kremet rosenkål og champignon

Tidsbruk 120 minutter
11 ingredienser
89 planlagt
Reinsdyrstek med kremet rosenkål og champignon
Legg oppskrift
i handlelapp
Rudolf er rød på midten. Den herlige reinsdyrsteken blir i hvert fall aller saftigst om du passer godt på kjernetemperaturen og lar kjøttet hvile litt før serveringen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Viddas reinsdyrstek ca 1 kg frossen
200 g
Champignon
1 stk
Løk
3 dl
Crème fraîche Tine
1 pose
Rosenkål frossen REMA 1000
500 g
Poteter
3 ss
Smør
2 dl
Grønnsaksbuljong
2 fedd
Hvitløk
90 g
Tyttebærsyltetøy REMA 1000
2 ts
Timian, tørket

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 170°C. Kok potetene. Ha godt med salt, pepper og timian på steken og brun den i en panne med 1/3 av smøret.

Trinn 2

Trinn 2

Legg den i ildfast form, ha i steketermometer og stek i ovn til kjernetemperaturen er 55°C. Ta steken ut og la den hvile i ca. 10 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Del rosenkål i to og sopp i båter. Stek grønnsakene i resten av smøret sammen med finhakket løk og hvitløk. Hell over buljong og Crème Fraîche. Kok opp og la det koke til det så smått begynner å tykne, ca. 5 minutter. Smak til med timian, salt og pepper. Skjær steken i skiver og server med braisert rosenkål, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.

Serveringsforslag

Rognebærgele er også godt følge.