Reinsdyrbiff med rotpuré og rosenkål | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Vilt Reinsdyr Reinsdyrbiff med rotpuré og rosenkål

Reinsdyrbiff med rotpuré og rosenkål

4.0 i snitt
Reinsdyrbiff med rotpuré og rosenkål
Reinsdyrkjøtt er en enestående råvare – mørt og smakfullt som det er. Langsom opptining gir best resultat – legg fryst reinsdyrbiff i kjøleskapet kvelden
 før det skal tilberedes.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

1 ss
Smør til pærer
300 gr
Kålrot
700 gr
Reinsdyrbiff
1 stk
Pære
0.5 stk
Sitron
1 stk
Laurbærblad
200 gr
Rosenkål
2 boks
Soppsaus fra Stange
1 kvist
Frisk timian
200 gr
Serranoskinke
1 stk
Løk
4 ss
Solsikkeolje
1 ts
Sukker
5 stk
Hel sort pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Gni biffene godt inn med knust sort pepper og maldonsalt. Varm opp pannen og tilsett solsikkeolje og smør. Brun hurtig biffene på begge sider og legg dem på et stekebrett. Hell over fettet.

  2. Trinn 2

    Etterstek i ovn ved 170°C i 5 -7 minutter. Ta ut og la biffene hvile i 5 minutter på en lun plass.

  3. Trinn 3

    Kålrotpuré: Skrell og skjær opp kålrot og løk. Ha det i en kjele sammen med laurbærblad, timian og pepper. Dekk med vann og kok under lokk til grønnsakene er møre.
 Hell av vannet og damp det tørt.

  4. Trinn 4

    Ta ut krydderet og kjør til en glatt puré sammen med kaldt smør i en blender. Smak til med salt.

  5. Trinn 5

    Rosenkål: Del rosenkålen i to og forvell/blansjer den. Rist det tørt i et kjøkkenhåndkle.

  6. Trinn 6

    Stek Serranoskinken sprø i en stekepanne med smør. Bland inn rosenkålen og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med salt.

  7. Trinn 7

    Pærer: Skrell pæren og del den i 8 båter.

  8. Trinn 8

    Smelt smør i en stekepanne og tilsett pærebåtene. Stek dem gylne.

  9. Trinn 9

    Tilsett litt sukker og karamelliser lett. Press sitronsaft over og la det koke inn.

Langsom opptining gir best resultat! Legg fryst reinsdyrkjøtt i kjøleskpet kvelden før det skal tilberedes, da hindrer du at mer kjøttsaft enn nødvendig renner ut.