Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Reinsdyrbiff med kålrotpuré og rosenkål

Tidsbruk 55 minutter
17 ingredienser
399 planlagt
Reinsdyrbiff med kålrotpuré og rosenkål
Legg oppskrift
i handlelapp
Reinsdyrkjøtt er en enestående råvare – mørt og smakfullt som det er. Langsom opptining gir best resultat – legg fryst reinsdyrbiff i kjøleskapet kvelden
 før det skal tilberedes.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

525 g
Reinsdyrbiff
3 ss
Solsikkeolje
1,5 ss
Smør til reinsdyrbiff
225 g
Kålrot
0,8 stk
Løk
0,8 stk
Laurbærblad
0,8 kvist
Frisk timian
3,8 stk
Hel sort pepper
45 g
Smør til kålrotpuré
150 g
Rosenkål
150 g
Serranoskinke
1,5 ss
Smør til rosenkål
0,8 stk
Pære
0,8 ss
Smør til pærer
0,8 ts
Sukker
0,4 stk
Sitron
1,5 boks
Soppsaus fra Stange

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Gni biffene godt inn med knust sort pepper og maldonsalt. Varm opp pannen og tilsett solsikkeolje og smør. Brun hurtig biffene på begge sider og legg dem på et stekebrett. Hell over fettet.

Trinn 2

Trinn 2

Etterstek i ovn ved 170°C i 5 -7 minutter. Ta ut og la biffene hvile i 5 minutter på en lun plass.

Trinn 3

Trinn 3

Kålrotpuré: Skrell og skjær opp kålrot og løk. Ha det i en kjele sammen med laurbærblad, timian og pepper. Dekk med vann og kok under lokk til grønnsakene er møre.
 Hell av vannet og damp det tørt.

Trinn 4

Trinn 4

Ta ut krydderet og kjør til en glatt puré sammen med kaldt smør i en blender. Smak til med salt.

Trinn 5

Trinn 5

Rosenkål: Del rosenkålen i to og forvell/blansjer den. Rist det tørt i et kjøkkenhåndkle.

Trinn 6

Trinn 6

Stek Serranoskinken sprø i en stekepanne med smør. Bland inn rosenkålen og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med salt.

Trinn 7

Trinn 7

Pærer: Skrell pæren og del den i 8 båter.

Trinn 8

Trinn 8

Smelt smør i en stekepanne og tilsett pærebåtene. Stek dem gylne.

Trinn 9

Trinn 9

Tilsett litt sukker og karamelliser lett. Press sitronsaft over og la det koke inn.

Serveringsforslag

Langsom opptining gir best resultat! Legg fryst reinsdyrkjøtt i kjøleskpet kvelden før det skal tilberedes, da hindrer du at mer kjøttsaft enn nødvendig renner ut.