Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Raspeball med svineknoke

Tidsbruk 150 minutter
6 ingredienser
176 planlagt
Raspeball med svineknoke
Legg oppskrift
i handlelapp
Raspeball, klubb, kumle, kumpe – kjært barn har mange navn og denne potetbaserte retten har lange tradisjoner over store deler av landet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Saltet svineknoke ca 1 kg Nordfjord
1000 g
Poteter
3 dl
Byggmel
2 stk
Gulrot
1 stk
Kålrot
2 ss
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp vann og legg i svineknoken. La det koke opp, skum godt og la kjøttet trekke i ca 1. time. Ta knoken ut av kraften og hold kjøttet varmt i aluminiumsfolie.

Trinn 2

Rasp rå, skrelte poteter og press væsken godt ut. Bland inn byggmel og hvetemel, og tilsett litt salt.

Trinn 3

Gi kraften et oppkok. Form baller av potetmassen og la raspeballene trekke i ca. 50 minutter i kraften. Grønnsakene grovkuttes og legges oppi kraften det siste kvarteret. Et alternativ er å mose gulrot og kålrot til rotstappe.

Trinn 4

Plukk svineknoken i fine serveringsstykker og server sammen med raspeballene og grønnsakene.

Serveringsforslag

Server gjerne med sprøstekte baconterninger til. Noen liker raspeballene med sirup eller sukker og et glass kefir til.