Rask skreigryte med reker, blåskjell og grønnsaker i kremet eplejuicesaus

15 ingredienser
180 planlagt
Rask skreigryte med reker, blåskjell og grønnsaker i kremet eplejuicesaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Havets frukter i en sødmefull eplesaus!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1,5 dl
Eplejuice
1,5 dl
Vann

Skreigryte

375 g
Skreifilet uten skinn
1,5 stk
Gulrøtter
0,8 stk
Purre
1,5 dl
Fløte
0,8 ss
Maizena
127,5 g
Reker i lake
1,5 ss
Hakket sylteagurk
1,5 ss
Hakket gressløk
150 g
Blåskjell
0,8 ts
Salt

Smak til med

0,4 stk
Sitron
0,8 ts
Sukker

Poteter

375 g
Mandelpoteter

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp vann, eplejuice, litt av rekelaken og salt i en kjele. Kutt fisken i 5 cm store terninger og ha dem i kjelen. Kok opp og la trekke i 2 minutter. Ta opp fisken og hold den varm. Behold kraften.

Trinn 2

Skrell gulrøttene, rens purren og kutt i skiver. Ha grønnsakene i kjelen med kraft, tilsett fløte og kok opp. La småkoke til grønnsakene er knapt møre. Jevne med Maizena utrørt i litt kaldt vann. Tilsett reker, hakket sylteagurk og finhakket gressløk. Smak til med litt sukker og evt. noen dråper presset sitron.

Trinn 3

Skyll og vask blåskjellene godt i kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg når du banker på dem og evt. skjell som er skadet. Stek finhakket sjalottløk og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett litt hvitvin eller kraft. Ha i blåskjellene, legg på lokk og damp i ca. 3 minutter. Kast de som evt. ikke har åpnet seg.

Trinn 4

Ha den dampede skreien i reke- og grønnsaksgryten og topp med dampede blåskjell. Server med kokte mandelpoteter.