Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Rask skreigryte med reker, blåskjell og grønnsaker i kremet eplejuicesaus

15 ingredienser
79 planlagt
Rask skreigryte med reker, blåskjell og grønnsaker i kremet eplejuicesaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Havets frukter i en sødmefull eplesaus!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1,5 dl
Eplejuice
1,5 dl
Vann

Skreigryte

375 g
Skreifilet uten skinn
1,5 stk
Gulrøtter
0,8 stk
Purre
1,5 dl
Fløte
0,8 ss
Maizena
127,5 g
Reker i lake
1,5 ss
Hakket sylteagurk
1,5 ss
Hakket gressløk
150 g
Blåskjell
0,8 ts
Salt

Smak til med

0,4 stk
Sitron
0,8 ts
Sukker

Poteter

375 g
Mandelpoteter

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp vann, eplejuice, litt av rekelaken og salt i en kjele. Kutt fisken i 5 cm store terninger og ha dem i kjelen. Kok opp og la trekke i 2 minutter. Ta opp fisken og hold den varm. Behold kraften.

Trinn 2

Skrell gulrøttene, rens purren og kutt i skiver. Ha grønnsakene i kjelen med kraft, tilsett fløte og kok opp. La småkoke til grønnsakene er knapt møre. Jevne med Maizena utrørt i litt kaldt vann. Tilsett reker, hakket sylteagurk og finhakket gressløk. Smak til med litt sukker og evt. noen dråper presset sitron.

Trinn 3

Skyll og vask blåskjellene godt i kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg når du banker på dem og evt. skjell som er skadet. Stek finhakket sjalottløk og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett litt hvitvin eller kraft. Ha i blåskjellene, legg på lokk og damp i ca. 3 minutter. Kast de som evt. ikke har åpnet seg.

Trinn 4

Ha den dampede skreien i reke- og grønnsaksgryten og topp med dampede blåskjell. Server med kokte mandelpoteter.