Rask bacalao med torsk

Tidsbruk 45 minutter
11 ingredienser
233 planlagt
Rask bacalao med torsk
Legg oppskrift
i handlelapp
I denne bacalao-varianten har lettsaltet torsk erstattet klippfisk. Dermed blir retten både enklere og rimeligere å lage – uten at det går på bekostning av smaken.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

300 g
Nypoteter
2 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Rød paprika
1 ts
Tomatpuré
1 boks
Hakkede tomater
500 g
Torskeloin
3 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 175°C. Kok potetene.

Trinn 2

Rens og skjær løk, hvitløk, chili og paprika i skiver. Juster mengden chili etter ønske. Stek alt på svak varme i olivenolje i ca. 5 minutter.

Trinn 3

Tilsett tomatpuré og fres, ha i hermetiske tomater og la det koke inn et par minutter. Vend inn skivede, kokte poteter og smak til med salt og nykvernet pepper. Ha alt i en ildfast form.

Trinn 4

Kutt fisken i passe biter og ha på litt salt. Hvis du bruker lettsaltet torsk, kan du droppe saltet. Legg bitene forsiktig ned i formen, dekk med folie og bak i ovn til fisken er ferdig, ca. 15 minutter.

Serveringsforslag

Dryss over frisk persille før servering.