Rømmegrøt med spekeskinke

Tidsbruk 30 minutter
8 ingredienser
Rømmegrøt med spekeskinke
Legg oppskrift
i handlelapp
Rømmegrøt med spekemat er tradisjonsrik festmat! Du kan kjøpe ferdig rømmegrøt hos REMA 1000 – eller lag den selv. Det er enklere enn mange tror, prøv selv!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Rømmegrøt

5 dl
Seterrømme
5 dl
Helmelk
2 dl
Hvetemel
1 ts
Salt

Topp med

2 ts
Kanel
4 ts
Sukker

Tilbehør

0,5 pakke
Flatbrød
1 pakke
Strandaskinke

Slik gjør du

Trinn 1

La rømmen koke ca. 5 minutter. Sikt i halvparten av melet og rør godt. La det koke på svak varme til smøret kommer fram, skum av smøret med en skje og hold dette varmt i en liten kjele

Trinn 2

Tilsett resten av melet og spe med melk, litt om gangen. La grøten småkoke ca. 5 minutter før du smaker til med salt.

Trinn 3

Server rømmegrøten med sukker, kanel og smøret du har skummet av. Og på godt vestlandsvis – med spekemat og flatbrød.