Røkt laks med purretortilla

Tidsbruk 30 minutter
10 ingredienser
50 planlagt
Røkt laks med purretortilla
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne retten passer utmerket som en rask middag, kveldsmat eller forrett. Kombinasjonen av røkt laks, purre og egg gjør den også til en velegnet brunchrett.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Røkt laks

300 g
Røkt laks

Purretortilla

1,5 stk
Purre
4,5 stk
Egg
0,8 dl
Kremfløte
0,8 ss
Smør

Dressing

0,8 stk
Cottage Cheese
1,5 ss
Lettrømme eller Créme Fraïche Lett
1,5 ss
Olivenolje Primo Cutrera
0,8 neve
Kruspersille
0,8 neve
Gressløk

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 2

Trinn 2

Rens og skjær purre i skiver og stek den myk i en panne med smør. Visp sammen egg, fløte og en klype salt. Hell det i pannen med purre og bland forsiktig. Stek tortillaen på middels varme til eggene setter seg. Snu den over på et stort fat og la den hvile.

Trinn 3

Trinn 3

Mise en place dressing: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 4

Trinn 4

Skyll cottage cheese i lunkent vann og bland med creme fraîche og olivenolje. Smak til med salt og pepper og ha i en god neve med finhakket gressløk og persille.

Trinn 5

Skjær tortilla i kakestykker, legg på skiver av røkelaks og server med deilig urtesalat, og gjerne et godt stykke brød.