Røkt laks med poseposjerte egg

Tidsbruk 30 minutter
7 ingredienser
126 planlagt
Røkt laks med poseposjerte egg
Legg oppskrift
i handlelapp
Dette er en ny måte å posjere egg på. Egner seg godt som forrett, men er også nydelig som søndagsfrokost.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Røkt laks

180 g
Røkt laks

Loffterninger

3 skive
Loff
0,8 ss
Smør

Poseposjerte egg

0,8 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
3 stk
Egg

Topp med

0,8 ss
Olivenolje Primo Cutrera
0,8 neve
Dill

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 2

Trinn 2

Finn fram en espressokopp. Kutt opp plastfilm i fire stykker på ca. 20x20 cm, og fukt disse lett med vann. Dytt et ”ark” ned i espressokoppen slik at det fyller koppen og resten av plasten henger over kanten. Knekk et egg og ha det i koppen. Samle sammen plastfilmen til en pose og knytt med hyssing. Gjenta dette med de andre eggene. Kok opp en kjele med vann og legg i eggeposene. Skru ned varmen og la eggene trekke i 5 minutter. Ta dem opp og avkjøl lett. Knytt opp posen og legg egget forsiktig på tallerkenen sammen med skiver av røkelaks.

Trinn 3

Rist loffterninger, 2x2 cm, i smør til myke, gylne krutonger.

Trinn 4

Legg loffterninger rundt egget og topp med noen dråper god olivenolje, hakket dill og nykvernet sort pepper.